OMGEVING

Ligging

In chalet GG7 verblijft u op een van de meest fantastische plekjes van camping It Soal te Workum. Chalet GG7 is gelegen direct aan het strand. Op ons volledig privacy gelegen terras kunt u genieten van een fenomenaal uitzicht. Ideaal voor watersportliefhebbers, maar ook voor jonge gezinnen en mensen die rust zoeken. In het naast gelegen natuurgebied de Workummerwaard, verblijven duizenden bijzondere vogels en andere dieren.

Camping

Vier sterren camping It Soal is onlangs uitgeroepen tot één van de 32 beste campings van Europa en beschikt o.a. over een eigen jachthaven, diverse speeltuinen, supermarkt, snackbar en restaurant. Er is een animatieteam aanwezig, waar u niets van zult merken als u dat niet wenst. Door haar veelzijdigheid, biedt de camping voor iedere doelgroep voldoende vertier. 

Workum

Dit oude Friese stadje staat bekend als één van de Friese elf steden (https://nl.wikipedia.org/wiki/Workum). Het is direct aan het IJsselmeer gelegen op ongeveer 1 uur rijden van Amsterdam. Vanwege de gunstige ligging t.o.v. de Waddenzee, het IJsselmeer en andere Friese meren, bezoeken veel watersporters het stadje. In het centrum bevindt zich een heel gezellig marktplein met diverse restaurantjes en terrassen. Het Jopie Huisman museum welke eveneens in het centrum is gevestigd, trek jaarlijks vele bezoekers (www.jopiehuismanmuseum.nl). 

Hindeloopen

In dit oude Friese havenstadje waant u zich even terug in de tijd. Vanuit Workum kunt u er in 20 minuten naar toe fietsen, waarna u uren door het stadje kunt dwalen. Het heeft vele bezienswaardigheden, waaronder  de oude sluis en het eerste Friese schaatsmuseum (https://schaatsmuseum.nl). Een lekker visje eten in één van de visrestaurantjes, geeft u weer voldoende energie om uw weg te vervolgen. Kortom: Hindeloopen moet even worden bezocht tijdens uw verblijf in Chalet GG7.

 

ACTIVITEITEN

Relaxen op het strand

Zoals u kunt lezen zijn er zeeën aan activiteiten mogelijk in de omgeving. U kunt uiteraard ook gewoon lekker op het strand een boek lezen of anderzinds relaxen. Het strand is dusdanig ruim, dat u er altijd wel een mooi plekje vindt. Het water is er lange tijd ondiep, waardoor het er voor kleine kinderen ook ideaal vertoeven is. 

Kitesurfen en windsurfen

Het strand van Workum staat bekend als een van Nederlands beste plaatsen om te kite en windsurfen. Zowel gevorderde als beginnende surfers kunnen zich hier naar hartenlust op het water vermaken. Het water is lang relatief ondiep, waardoor er zelfs bij materiaalpech geen problemen ontstaan om het strand te bereiken. Er zijn diverse kitesurf en windsurfscholen op het strand aanwezig, mocht u graag les willen krijgen (Kitemobile, Soalsurf, Antixsports, Skyhigh-kitesurfschool).

Suppen

Vanaf hetzelfde strand kan er prima worden gesupt, maar via het naastgelegen kanaal It Soal kun je ook heel leuk door Workum suppen. Er zijn diverse surfscholen waar u een board kunt huren (Soalsurf, Skyhigh-kitesurfschool)

Bootje huren

Vanuit Workum kunt u eindeloze tochtjes maken over de diverse, prachtige vaarroutes van Zuidwest Friesland. Een echte aanrader is om eens een tochtje over de Luts te maken. Dit riviertje loopt door de bosrijke omgeving van Zuidwest Friesland en is traditioneel de zwakke plek van de schaats Elfstedenroute omdat het water er minder snel bevries. In Workum en omgeving kunt u bij meerdere bedrijven terecht voor het huren van een sloepje (Deliefdesloepverhuur, Workumwatersport, Dehaanwatersport).

Fietsen

De omgeving van Workum leent zich uitstekend voor prachtige fietstochten van diverse omvang. Zo kunt u vanaf het chalet (een deel van) de bekende Elfstedenroute fietsen, maar ook de Pontjes route van Zuidwest Friesland levert een fantastische ervaring op.

Fietsen huren kan bij receptie van de camping, maar ook in Workum zelf kunt u terecht voor een (elektrische) fiets (Fytsmakkerij, E-rentfriesland).

Zeehonden tocht

In de nabij gelegen Waddenzee leven talloze zeehonden. Bij laag water zijn deze te bewonderen vanaf rondvaart boten die vanuit Makkum en Harlingen afvaren (15 tot 20 minuten met de auto). Een Robbentocht duurt ongeveer 2 uren en is voor velen een unieke ervaring. U kunt via www.partyvaart-harlingen.nl of http://www.rondvaartmakkum.nl een dergelijke tocht boeken.

Waddeneilanden

De Waddeneilanden Texel, Vlieland, Terschelling en Ameland kunnen vanuit het chalet prima voor een dagje worden bezocht. Met de eerste boot heen en de laatste boot terug, om s’ avonds weer lekker in het chalet na te kletsen over de prachtige belevenis. Hoe leuk is dat?